KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rekrutacja

UWAGA!!!

Z dniem 6 kwietnia 2020 r. rusza rekrutacja do PSM I st. im. A. Tansmana w Łodzi. 
ZAPROSZENIE KIERUJEMY DO DZIECI I MŁODZIEŻY W WIEKU 7 - 16 LAT. 
Z linku można pobrać kwestionariusz osobowy kandydata do naszej szkoły.
Wypełniony kwestionariusz wraz z zaznaczoną lokalizacją, do której kandydat ubiega się o przyjęcie (skan, zdjęcie) prosimy odesłać na adres: rekrutacja@psm.elodz.edu.pl do dnia 10 czerwca 2020 roku.
Ważne!!! 
Zaświadczenie lekarskie, w związku z zaistniałą sytuacją pandemii, na dzień dzisiejszy nie jest obowiązujące. Będziemy prosili Państwa o jego dostarczenie kiedy sytuacja się unormuje.
PROSIMY ZAINTERESOWANE OSOBY O ŚLEDZENIE NA BIEŻĄCO INFORMACJI NA NASZEJ STRONIE WWW.

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

REGULAMIN REKRUTACJI

RODO - informacja dla rodziców

 


KOMUNIKAT W SPRAWIE REKRUTACJI NA ROK SZKOLNY 2020/2021
z dnia 25. 05. 2020 r.

Szanowni Państwo, 

Dyrekcja Państwowej Szkoły Muzycznej I st. im. A. Tansmana w Łodzi informuje, iż badania przydatności dla kandydatów do klas I cyklu 6-letniego i 4-letniego naszej szkoły odbędą się w miesiącu czerwcu.
Szczegółowy harmonogram ww. badań zostanie podany do wiadomości w terminie 7 dni przed ich rozpoczęciem.
Termin badania przydatności kandydatów do PSM jest uzależniony od ukazania się rozporządzenia MKiDN dotyczącego rekrutacji do szkół artystycznych.

 


KOMUNIKAT W SPRAWIE REKRUTACJI NA ROK SZKOLNY 2020/2021 - filia Retkinia

Informujemy, iż w Pałacu Młodzieży panują specjalne warunki bezpieczeństwa związane pandemią.

Prosimy, żeby rodzice i dzieci biorące udział w rekrutacji na rok szkolny 2020/2021 w chwili wejścia do placówki miały założone maseczki i rękawiczki.

Dotarcie na piętro możliwe jest tylko windą!